Povračila stroškov in aktualno o normirancih

"Online" v živo (prek Zoom aplikacije), 8. dec. 2022, 10.00

Posoški razvojni center vas v okviru projekta SPOT svetovanje Goriška vabi na brezplačno "online" delavnico: Povračila stroškov in aktualno o normirancih.

Delavec je upravičen do povračila stroškov prehrane, prevoza na in z dela ter povračila stroškov na službeni poti. Način in višina povračila je urejena v delovnopravni zakonodaji, davčna zakonodaja določa le neobdavčeno višino povračila. Uredba o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja se je v letu 2022 spremenila dvakrat. 

Ob tem se nam zastavlja več vprašanj ...
Kako spremembe Uredbe vplivajo na povračila stroškov? Ali delavcu pripada povračilo stroškov prehrane, če delodajalec omogoča topli obrok? Ali sem dolžan povrniti povračilo stroškov prevoza v višini iz Uredbe, če delavec koristi javna prevozna sredstva? Kako si pri povračilu stroškov prevoza razlagati limit 140 EUR/mesec? Kdaj so povračila stroškov predmet obdavčitve?

Vsebina delavnice

  • Pravica ne izhaja iz davčne zakonodaje
  • Povračila stroškov so lahko predmet obdavčitve
  • Povračilo stroškov prevoza na in z dela
  • Povračilo stroškov prehrane
  • Povračila stroškov na službeni poti
  • Poročanje FURS
  • Aktualno o normirancih

Datum: četrtek, 8. december 2022 
Ura: ob 10. uri (Delavnica bo trajala predvidoma 3 šolske ure.)
Kraj: "Online" v živo (prek Zoom aplikacije).
Predavateljica: Jasmina Malnar Molek, svetovalka v Svetovalnem centru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Ima več kot 29 let delovnih izkušenj s področja financ, računovodstva in davkov, ki jih je pridobila v družinskem podjetju in finančni organizaciji. Je tudi članica Strateškega sveta za debirokratizacijo na davčnem področju in avtorica številnih člankov z računovodskega in davčnega področja. V zadnjih treh letih je izvedla več kot 100 predavanj širom Slovenije.

Prijava: do srede, 7. decembra 2022 do 15. ure na na polona.cimpric@prc.si. En dan pred delavnico oz. na dan delavnice boste prejeli »zoom povabilo« na vaš elektronski naslov.

Ob prijavi je obvezna navedba:
  • za fizične osebe: ime, priimek, kontakt, spol, starost - manj ali več kot 29 let (zaradi statistike).
  • za podjetja: naziv podjetja, statusna oblika, starost podjetja - nad ali več kot 5 let (zaradi statistike), ime in priimek udeleženca in kontakt.

Dodatne informacije: Posoški razvojni center (Polona Cimprič), telefon: 05/38-41-882 ali po zgoraj navedeni e-pošti.

Delavnica je za udeležence brezplačna.

Projekt SPOT je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.
Povračila stroškov in aktualno o normirancih Povračila stroškov in aktualno o normirancih Povračila stroškov in aktualno o normirancih