BRATI GORE 2023: Pogovor z avtorji - Diane in Reinhold Messner ter Viki Grošelj

Kinogledališče Tolmin, 8. dec. 2023

Festival "Brati gore" in mednarodni dan gora bomo letos v Tolminu obeležili z obiskom svetovno znanih osebnosti iz sveta alpinizma, ki so svoje doživljanje gora in pogled na svet strnili v pisano besedo. Vabimo vas, da prisluhnete:

  • Diani Messner,
  • Reinholdu Messnerju in
  • Vikiju Grošlju.

Datum: petek, 8. december 2023
Ura: med 17. in 18. uro
Lokacija: Kinogledališče Tolmin


  1. Reinhold Messner z osvojenimi vsemi osemtisočaki in prvič preplezanim Mount Everestom brez dodatnega kisika, slovi tudi kot uspešen avtor knjig in dokumentarnih filmov. Zadnjo knjigo Podobe smisla - Odrekanje kot navdih za uspešno življenje je napisal skupaj z ženo Diane Messner, v kateri predstavljata svoj odnos in njuno vsakdanje življenje.
     
  2. Viki Grošelj je Slovenec z največ preplezanimi osemtisočaki in prvi Slovenec, ki se je povzpel na najvišje vrhove vseh sedmih celin. Je uspešen avtor knjig in predavatelj, v Tolminu pa nam bo predstavil svojo novo knjigo Mojih 33 odprav v najvišja in najbolj odmaknjena gorstva sveta.

Prireditev bo vodil Žarko Rovšček, član Planinskega društva Tolmin.

Ker bo del pogovora potekal v angleščini, bo zagotovljeno simultano prevajanje z omejenim številom slušalk.

Pol ure pred prireditvijo bo možen nakup knjig, njihovo podpisovanje pa bo sledilo pogovoru z avtorji. Dogodek bo vključno s podpisovanjem knjig trajal predvidoma eno uro.

Vstop prost! 

Pogovor z avtorji - Diane in Reinhold Messner ter Viki Grošelj