Kolesarimo za dober namen

16. sep. 2023
Ob Evropskem tednu mobilnosti in Tednu za trajnostni razvoj

Prepletite sobotni dopoldan za 3 + 1 dober namen zase in za skupnost. Odkolesarimo skupaj za svoje zdravje, s policistom za večjo varnost v prometu in z Občino Tolmin za dobrodelnost. Slednja bo namreč prekolesarjene in prehojene kilometre vseh udeležencev dogodka pretvorila v donacijo za šolske sklade. Zato vsi, ki boste na dogodek prispeli s kolesom (tako organizirano po kolesarski stezi Tolmin–Modrej, kot samostojno z drugih lokacij) ali peš, na startu nastavite svoj števec. Temu organizatorji dodajamo še prijetno in zelo poučno druženje.

Za dober namen bomo kolesarili in hodili v soboto, 16. septembra.

Program:

8.30–9.00: zbiranje udeležencev pri fontani (Trg 1. maja, Tolmin)
9.00: v spremstvu policista na kolesu se bomo podali po kolesarski stezi iz Tolmina do Modreja (napotki za varno kolesarjenje, pravila na kolesarski stezi in cesti, opremi …)
9.30–11.30: aktivnosti in druženje ob jezeru (pri Morei)

  • Z glavo na kolesu (izvaja Policijska postaja Tolmin)
  • Zaščita za kolesarje in prva pomoč na licu mesta (delavnico izvaja OZRK Tolmin) 
  • Preverite telesno pripravljenost na testu hoje (izvaja ZD Tolmin)
  • Z vadbo na prostem krepimo telo in duha (izvaja Šola zdravja)
  • Otroški kotiček (izvaja Mala hiša)
  • Izmenjevalnica športne opreme
  • Za zdravo malico bo poskrbljeno.

Za lažjo organizacijo dogodka prosimo vse, ki se boste udeležili organiziranega kolesarjenja s policistom na relaciji Tolmin–Modrej, da nam to sporočite na e-naslov patricija.rejec@prc.si (ob prijavi navedite število oseb).

Starejši imajo možnost izposoje električnega kolesa. Na voljo je osem električnih koles, zato je obvezna prijava do 14. 9. na e-naslov: patricija.rejec@prc.si ali 051-310-505 (ob prijavi navedite ime in priimek in telefonsko številko). Udeleženci se boste na pot podali v spremstvu vodnika.

Aktivnosti so za udeležence brezplačne, saj jih sofinancirata Občina Tolmin in Posoški razvojni center prek projekta ReMOBIL.

Projekt ReMOBIL je sofinanciran s sredstvi Finančnega mehanizma Evropskega gospodarskega prostora (EGP) 2014–2021, ki predstavlja prispevek Islandije, Lihtenštajna in Norveške k zeleni, konkurenčni in vključujoči Evropi, ter pripadajoče slovenske udeležbe v okviru javnega razpisa za sofinanciranje projektov v okviru programa Blaženje podnebnih sprememb in prilagajanje nanje.

Kolesarimo za dober namen Kolesarimo za dober namen