Harmonija prostora in uma

29. sep. 2022

Ob Tednu izobraževanja za trajnostni razvoj bodo tudi letos po Sloveniji potekali različni brezplačni dogodki na tovrstno tematiko. In tako kot vsako leto, se bomo temu pridružili tudi na Posoškem razvojnem centru – LU Tolmin.

V tem sklopu smo za vas pripravili zanimiv brezplačen dogodek Harmonija prostora in uma – od navlake do preprostosti.

Vsebina:

Kraj: Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin

Izvajalki:

  • Jana Lavtižar – psihoterapevtka ter »neslužbena« okoljevarstvenica, ki je med drugim prevedla knjigo Dom brez odpadkov. Ima več desetletne izkušnje s področij predelovanja, čiščenja in poslavljanja od preteklosti, kar njenim klientom omogoča, da lažje zadihajo in končno stopijo v sedanji trenutek. Strastno verjame, da je v naših domovih manj v resnici več, in s praktično uporabo tega načela prav dobro živi.
     
  • Tina Markun – svetovalka za urejanje domov in je prepričana, da se zadovoljstvo in dobro počutje začneta v naših domovih in da je urejen dom bistvenega pomena, da živimo tako, kot si želimo. Pomaga drugim, da svoje stanovanje ali hišo organizirajo enkrat za vselej in ustvarijo prostor, čas in veselje za tisto, kar jim pomeni največ. Je prva certificirana svetovalka za urejanje domov po holistični metodi Marie Kondo v Sloveniji.

Pospravljanje je pogovor s samim seboj, v katerem lahko ovrednotimo stvari v svojem življenju; ko se soočimo z lastnino, da stvari ne kopičimo, pa tudi ne mečemo proč brez razmisleka. Prostor, v katerem živimo, mora biti namreč pripravljen za osebo, v katero se razvijamo ta hip in ne za osebo, kakršna smo bili v preteklosti.

Več informacij in prijava: Posoški razvojni center – LU Tolmin (Patricija Rejec), telefon: 05 /38-41-506, e-pošta: patricija.rejec@prc.si