AlpskiTeden – Alpe v naših rokah

Nova Gorica, 23. – 25. sep. 2024

Po dvajsetih letih se v Slovenijo vrača AlpskiTeden, ki se bo tokrat s sloganom »Alpe v naših rokah« odvil med 23. in 25. septembrom v Novi Gorici.

Pestro dogajanje vsealpske konference bodo v treh dneh zaznamovali dogodki na temo biodiverzitete, podnebnih sprememb in kakovosti bivanja. Vabimo vas, da se udeležite različnih predavanj, delavnic, ekskurzij, okroglih miz, družabnih večerov in drugih spremljevalnih dogodkov.

Podroben program in prijavni obrazec najdete na www.alpweek.org.
Prijava je mogoča do 23. avgusta 2024.

Zagotovite si svoje mesto in se nam pridružite na pestrem dogajanju v Novi Gorici, kjer se bomo ozrli v raznoliko dogajanje v Alpah v teh dvajsetih letih ter skupaj razmišljali, kako oblikovati naslednjih dvajset let za Alpe – saj so v naših rokah!

---------------------------------------------------------------------------
AlpskiTeden je mednarodni dogodek, ki ga soorganizirajo vodilne alpske organizacije, predane varstvu gora in trajnostnemu razvoju. Finančno ga podpira Ministrstvo za naravne vire in prostor Republike Slovenije, ki v letih 2023–2024 predseduje Alpski konvenciji.

Organizatorji:
Alpsko mesto leta, CIPRA International, CIPRA Slovenija, ISCAR Alpine Research, Interreg Območje Alp, Povezanost v Alpah, Posoški razvojni center, Stalni sekretariat Alpske konvencije, WWF, Kulturni Dom in GO! 2025 Evropska prestolnica kulture Nova Gorica-Gorica.

Foto (c): Iztok Bončina 

AlpskiTeden – Alpe v naših rokah